×

Proefdruk goedkeuren

Goedkeuren van een proefdruk kan online of via een PDF.

Iets niet naar wens? ook dit kan je aangeven, heeft u problemen?
mail dan studio (at} hilynx.nl

VIA PDF GOEDKEUREN

Download en open in Acrobat
om formulier te kunnen gebruiken.

ONLINE GOEDKEUREN

 

Beveiligingstips

Helaas gebeurd het regelmatig dat uw data (zoals email adressen, wachtwoorden en gebruikers namen) op straat komt te liggen,
met de volgende tips wordt de kans een stuk kleiner dat derde er met uw data, geld of identiteit vandoor gaan.

01

Anti virus / Internet Security

Iets waar het bij velen al fout gaat. Het ontbreken van anti virus kan tegenwoordig echt niet meer. Ja, gratis software is beschikbaar, maar voor een goed en compleet pakket moet er nou eenmaal betaald worden. Wij raden Internet Security of Total Security aan van Bitdefender aan, deze werkt goed maar belast de computer niet super zwaar. En kunt u makkelijk en snel via mij aanschaffen voor uw bedrijf of thuis.
02

Houd Windows en andere software up-to-date

Houd uw Windows versie up-to-date zodat uw Windows niet zo lek is als een vergiet. Dit geld ook voor andere programma's!
Gebruikt u iets niet meer... verwijder het dan!
03

NOOIT meer hetzelfde wachtwoord

Ja ja, het is heel makkelijk, Marijke123 & Mio@2013 vergeet je niet snel. maar een hack programma heeft zulke "wachtwoorden" vaak binnen 5 minuten of sneller gekraakt. En heeft u er wel aan over nagedacht op hoeveel plekken u het zelfde wachtwoord gebuikt? En hoeveel werk het is om alles aan te passen als deze eenmaal op straat ligt? Gebruik een wachtwoord manager zoals LastPass en laat deze voor elke dienst/profiel een uniek lang wachtwoord voor u maken. Met een paar extra stappen kunt u deze wachtwoorden ook op uw mobiel of andere laptop opvragen en inloggen. Zo kunt u met 1 wachtwoord zin bij al uw wachtwoorden. Beland uw bijvoorbeeld LinkedIn wachtwoord op straat, dan hoeft u alleen maar daar uw wachtwoord te vernieuwen en weet u zeker dat al uw anderen profielen veilig zijn.
04

Tweestapsverificatie

Het maakt niet uit of het een geld dienst is of niet, gebruik indien aanwezig altijd tweestapsverificatie! Uw telefoon heeft u toch wel mee, en het is een kleine extra stap die veel ellende kan voorkomen.
De meest gebruikte opties zijn SMS of een Authenticator zoals die van Google.
05

Back-up en Beveilligen

Uw paspoort ligt hoogstwaarschijnlijk ergens veilig in huis, misschien wel in een kluis.
Hoe zit dat met uw persoonlijke data? Belasting aangifte, kopie van uw paspoort/ID kaart en andere belangrijke persoonlijke documenten en/of foto's.

Deze zou u ook veilig op moeten slaan. Niet alleen op de computer zelf maar ook een back-up. Er zijn meerdere opties mogelijk, het is maar net wat er bij u past en hoe vaak u iets nodig heeft. (Een bestand wat u nooit gebruikt kan rustig op een externe gecodeerde schrijf, terwijl een bestand die u vaak gebruik beter lokaal versleuteld kan worden.)
06

haveibeenpwned.com

Gebruik haveibeenpwned.com om te kijken of uw data (gebruikersnaam of email adres) voorkomen in de data die in het verleden is buitgemaakt. Ook kunt u zich hier inschrijven om een melding te krijgen als u data in de toekomst wordt aangetroffen.
TOP